Ravioli z ciecierzycą

goodfoodlover
Ravioli z ciecierzycą

2

0 / 0

Ravioli, czyli tradycyjna potrawa kuchni włoskiej w postaci niewielkich pierożków. Prawda, że brzmi intrygująco? Nie znasz? Koniecznie spróbuj! Przedstawiamy bezmięsny przepis na ravioli z ciecierzycą i twarogiem. Poznawaj kuchnie świata z nami!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

200 g twaróg

200 g ciecierzyca konserwowa

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. szalotki

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. lubella mąka poznańska

Przygotowanie


1

Z mąki i jajek zagnieć ciasto. Posiekaną szalotkę podsmaż na oliwie.

2

Wytnij ravioli, lep i nadziewaj. Przez 5 min gotuj w osolonej wodzie aż wypłyną.

3

W blenderze zmiel na gładką masę szalotki, ciecierzycę, czosnek i twaróg. Dodaj sól i pieprz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły