Ravioli z ciecierzycą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Ravioli z ciecierzycą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2095-1702057613768.jpeg&w=3840&q=75)
Ravioli, czyli tradycyjna potrawa kuchni włoskiej w postaci niewielkich pierożków. Prawda, że brzmi intrygująco? Nie znasz? Koniecznie spróbuj! Przedstawiamy bezmięsny przepis na ravioli z ciecierzycą i twarogiem. Poznawaj kuchnie świata z nami!
2
0 / 0
Ravioli, czyli tradycyjna potrawa kuchni włoskiej w postaci niewielkich pierożków. Prawda, że brzmi intrygująco? Nie znasz? Koniecznie spróbuj! Przedstawiamy bezmięsny przepis na ravioli z ciecierzycą i twarogiem. Poznawaj kuchnie świata z nami!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g twaróg
200 g ciecierzyca konserwowa
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. szalotki
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. lubella mąka poznańska
Przygotowanie
Z mąki i jajek zagnieć ciasto. Posiekaną szalotkę podsmaż na oliwie.
Wytnij ravioli, lep i nadziewaj. Przez 5 min gotuj w osolonej wodzie aż wypłyną.
W blenderze zmiel na gładką masę szalotki, ciecierzycę, czosnek i twaróg. Dodaj sól i pieprz.