Ravioli z ciecierzycą

goodfoodlover

Ravioli, czyli tradycyjna potrawa kuchni włoskiej w postaci niewielkich pierożków. Prawda, że brzmi intrygująco? Nie znasz? Koniecznie spróbuj! Przedstawiamy bezmięsny przepis na ravioli z ciecierzycą i twarogiem. Poznawaj kuchnie świata z nami!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1309
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
235
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Ravioli, czyli tradycyjna potrawa kuchni włoskiej w postaci niewielkich pierożków. Prawda, że brzmi intrygująco? Nie znasz? Koniecznie spróbuj! Przedstawiamy bezmięsny przepis na ravioli z ciecierzycą i twarogiem. Poznawaj kuchnie świata z nami!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g twaróg
200 g ciecierzyca konserwowa
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. szalotki
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. lubella mąka poznańska
Przygotowanie
Z mąki i jajek zagnieć ciasto. Posiekaną szalotkę podsmaż na oliwie.
Wytnij ravioli, lep i nadziewaj. Przez 5 min gotuj w osolonej wodzie aż wypłyną.
W blenderze zmiel na gładką masę szalotki, ciecierzycę, czosnek i twaróg. Dodaj sól i pieprz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1309
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
235
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.