Ratatouille z mięsem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
pumpek
![Ratatouille z mięsem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976997652.jpeg&w=3840&q=75)
Moja potrawa wymaga poświęcnia trochę czasu, ale warto, gdyż jest pyszna, zdrowa i świetnie wygląda. Pod warstwą warzyw znajdziemy pożywne mięso mielone w sosie pomidorowym.
2
4 / 1
Moja potrawa wymaga poświęcnia trochę czasu, ale warto, gdyż jest pyszna, zdrowa i świetnie wygląda. Pod warstwą warzyw znajdziemy pożywne mięso mielone w sosie pomidorowym.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 dag. mięso mielone
1 szt. cebula biała
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cukinia zielona mała
1 szt. bakłażan
3 szt. pomidor
1 szt. cukinia żółta
Przygotowanie
Cebulę należy pokroić w piórka i wraz z czosnkiem zarumienić. Dodać mięso i wciąż mieszając podsmażyć.
Następnie dodać sos boloński Łowicz i wymieszać. Całość należy wlać do naczynia żaroodpornego (lub jak ja, do kilku mniejszych).
Wszystkie warzywa trzeba pociąć na cienkie plasterki (do 2 mm.) Układać po kolei, powtarzając kolejność i wciskając w sos mięsno-pomidorowy. Zapiekać całość około 20-30 minut.