Ratatouille z mięsem mielonym

pumpek
Ratatouille z mięsem mielonym

Średnia 4 / 1

Oceń!

Moja potrawa wymaga poświęcnia trochę czasu, ale warto, gdyż jest pyszna, zdrowa i świetnie wygląda. Pod warstwą warzyw znajdziemy pożywne mięso mielone w sosie pomidorowym.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 dag. mięso mielone

1 szt. cebula biała

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cukinia zielona mała

1 szt. bakłażan

3 szt. pomidor

1 szt. cukinia żółta

Przygotowanie


Cebulę należy pokroić w piórka i wraz z czosnkiem zarumienić. Dodać mięso i wciąż mieszając podsmażyć.

Następnie dodać sos boloński Łowicz i wymieszać. Całość należy wlać do naczynia żaroodpornego (lub jak ja, do kilku mniejszych).

Wszystkie warzywa trzeba pociąć na cienkie plasterki (do 2 mm.) Układać po kolei, powtarzając kolejność i wciskając w sos mięsno-pomidorowy. Zapiekać całość około 20-30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

856

kcal

Białka

82

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły