Ratatouille

maspexdigital
Ratatouille

0

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cukinia

1 szt. cukinia żółta

1 szt. bakłażan

5 szt. pomidory

1 opak. passata pomidorowa łowicz

2 łyżecz. sól, pieprz

3 łyżka oliwa z oliwek

4 szczyp. suszony tymianek

Przygotowanie


1

Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj 2 łyżeczki suszonego tymianku, dolej połowę Passaty Łowicz, dodaj soli i pieprzu do smaku. Duś 10 minut pod przykryciem.

2

Warzywa pokrój na bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos pomidorowy i ułóż warzywa naprzemiennie w kółko, zaczynając od zewnętrznej. Przykryj folią aluminiową.

3

Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C termoobieg) na około 30-40 minut aż warzywa będą miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

196

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły