Ratatouille
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cukinia
1 szt. cukinia żółta
1 szt. bakłażan
5 szt. pomidory
1 opak. passata pomidorowa łowicz
2 łyżecz. sól, pieprz
3 łyżka oliwa z oliwek
4 szczyp. suszony tymianek
Przygotowanie
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj 2 łyżeczki suszonego tymianku, dolej połowę Passaty Łowicz, dodaj soli i pieprzu do smaku. Duś 10 minut pod przykryciem.
Warzywa pokrój na bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos pomidorowy i ułóż warzywa naprzemiennie w kółko, zaczynając od zewnętrznej. Przykryj folią aluminiową.
Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C termoobieg) na około 30-40 minut aż warzywa będą miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.