0

Składniki

1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
cukinia żółta
1 Sztuka
Bakłażan
5 Sztuk
Pomidory
1 Opakowanie
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
2 Łyżeczki
sól, pieprz
3 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Ząbki
czosnek
4 Szczypty
Suszony tymianek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj 2 łyżeczki suszonego tymianku, dolej połowę Passaty Łowicz, dodaj soli i pieprzu do smaku. Duś 10 minut pod przykryciem.
  2. Warzywa pokrój na bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos pomidorowy i ułóż warzywa naprzemiennie w kółko, zaczynając od zewnętrznej. Przykryj folią aluminiową.
  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C termoobieg) na około 30-40 minut aż warzywa będą miękkie.

Podobne przepisy

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z krewetkami

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!