0

Składniki

1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
cukinia żółta
1 Sztuka
Bakłażan
5 Sztuk
Pomidory
1 Opakowanie
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
2 Łyżeczki
sól, pieprz
3 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Ząbek
czosnek
4 Szczypty
Suszony tymianek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj 2 łyżeczki suszonego tymianku, dolej połowę Passaty Łowicz, dodaj soli i pieprzu do smaku. Duś 10 minut pod przykryciem.
  2. Warzywa pokrój na bardzo cienkie plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wylej sos pomidorowy i ułóż warzywa naprzemiennie w kółko, zaczynając od zewnętrznej. Przykryj folią aluminiową.
  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C termoobieg) na około 30-40 minut aż warzywa będą miękkie.

Podobne przepisy

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min
Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Średni Do 40 min
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!