Ratatouille :)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ratatouille :)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973617506.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na tą potrawę znalazłam w gazetce osiedlowego supermarketu. Potrawa jednogarkowa. Polecam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
289
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na tą potrawę znalazłam w gazetce osiedlowego supermarketu. Potrawa jednogarkowa. Polecam.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
40 g parmezan
4 szt. kabaczek
2 szt. bakłażan
2 szt. cebula
3 szt. papryka
5 szt. pomidor
3 szt. czosnek
7 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Warzywa umyć. Z kabaczków i bakłażanów odciąć końce, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, opłukać i posiekać.
Strąki papryki oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w cząstki. Ząbki czosnku obrać i rozgnieść.
W dużym garnku rozgrzać oliwę. Obsmażyć bakłażany, następnie włożyć paprykę, cebulę, pomidory oraz na końcu kabaczki i czosnek. Przyprawić ziołami, solą oraz pieprzem. Dusić na małym ogniu 20 minut.
Przełożyć do miseczki i posypać startym parmezanem. Podawać na gorąco lub na zimno z wiejskim chlebem.
smacznego!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
289
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.