Ratatouille

Łowicz

Ratatouille to kolorowe danie kuchni francuskiej, w którym duszona cukinia, bakłażan, i pomidory tworzą aromatyczną kompozycję smaków. Lekki, pełen warzyw posiłek, który zachwyca wyglądem i idealnie sprawdza się jako obiad lub dodatek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ratatouille to kolorowe danie kuchni francuskiej, w którym duszona cukinia, bakłażan, i pomidory tworzą aromatyczną kompozycję smaków. Lekki, pełen warzyw posiłek, który zachwyca wyglądem i idealnie sprawdza się jako obiad lub dodatek.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. łowicz sos spaghetti
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
2 szt. pomidor
1 szt. kiełki
Przygotowanie
W żaroodpornym naczyniu umieść sos Łowicz.
Umyj i pokrój w plasterki warzywa.
Przygotowane warzywa zacznij układać naprzemiennie, tworząc spiralę.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut w 190 stopniach.
Gotowe danie udekoruj kiełkami.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.