Ratatouille

Łowicz
Ratatouille

0

0 / 0

Ratatouille to kolorowe danie kuchni francuskiej, w którym duszona cukinia, bakłażan, i pomidory tworzą aromatyczną kompozycję smaków. Lekki, pełen warzyw posiłek, który zachwyca wyglądem i idealnie sprawdza się jako obiad lub dodatek.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. łowicz sos spaghetti

1 szt. cukinia

1 szt. bakłażan

2 szt. pomidor

1 szt. kiełki

Przygotowanie


1

W żaroodpornym naczyniu umieść sos Łowicz.

2

Umyj i pokrój w plasterki warzywa.

3

Przygotowane warzywa zacznij układać naprzemiennie, tworząc spiralę.

4

Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut w 190 stopniach.

5

Gotowe danie udekoruj kiełkami.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły