RAJSKA SAŁATKA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![RAJSKA SAŁATKA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905516.jpeg&w=3840&q=75)
Jak dla mnie sałatka nr 1! Robię ją głownie latem do grillowanych piersi z kurczaka, ale o tej porze jest równie smaczna z czosnkowymi tostami. A przepis na nie za chwilkę…
0
0 / 0
Jak dla mnie sałatka nr 1! Robię ją głownie latem do grillowanych piersi z kurczaka, ale o tej porze jest równie smaczna z czosnkowymi tostami. A przepis na nie za chwilkę…
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. miód
1 łyżecz. musztarda
2 łyżecz. śmietana
1 łyżecz. majonez
6 szt. liście sałaty lodowej
0.50 szt. pomarańcza
6 szt. winogrona
6 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
skórkę z pomarańczy zetrzeć na tarce z dużymi oczkami
orzechy wyłuskać
startą skórkę i ćwiartki orzechów zalać wrzątkiem i pozostawić aż zmiękną
sałatę umyć i porwać na kawałki
pomarańczę obrać, oczyścić z białych włókien i podzielić na cząstki
winogrona pokroić na ćwiartki i usunąć pestki
na liście sałaty wyłożyć pomarańczę, winogron, orzechy i skórkę
wymieszać składniki sosu
polać tuż przed jedzeniem