0

Składniki

25 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Szklanka
Zimna woda
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
250 Gramów
owoce sezonowe
3 Łyżki
olej
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, mleko, wodę i jajko wymieszać na ciasto naleśnikowe, dodając do smaku cukier waniliowy.
  2. Smażymy naleśniki na patelni.
  3. Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Usmażone naleśniki smarujemy dżemem i dekorujemy owocami wg upodobania.

Opis

Rajskie naleśniki z owocami i dżemem truskawkowym.

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Popierniczony Piernik

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Popierniczony Piernik

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Tarta kakaowa z mango i bezą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta kakaowa z mango i bezą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!