Rafaello-domowe.

m7

Jest wiele przepisów na rafaello.Ja posiadam taki.Piekę je bardzo często na różne imprezy ,wszystkim bardzo smakuję.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
356
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Jest wiele przepisów na rafaello.Ja posiadam taki.Piekę je bardzo często na różne imprezy ,wszystkim bardzo smakuję.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka masło śmietankowe
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
4 szt. białko jaja kurzego
1 szt. ananas plastry w syropie
1 szt. budyń śmietankowy z cukrem
4 szt. żółtko jaja kurzego
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopt: białka ubić na sztywno ,dodając stopniowo cukier.
następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Całość delikatnie połączyć.
Piec 25-30 minut w 180 stopniach.
Ceza kokosowa: białka ubić na sztywno z cukrem,wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Blaszkę wysmarować tłuszczem,na to położyć folię aluminiową,posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Na folie wyłożyć masę kokosową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
Po upieczeniu ,wyjąć razem z folia,obrócić na drugą stronę i pomału zdjąć folię z ciepłego ciasta.
Krem: ugotować budyń na soku z ananasów i wystudzić.
Masło utrzeć z żółtkami i dodawać partiami wystudzony budyń. Do masy dodać pokrojone w drobna kostkę ananasy.
Całość porządnie wymieszać. Na biszkopt nakładamy masę ,na to dajemy bezę kokosową.
Wierzch możemy polać polewą czekoladową i lekko posypać kokosem. Biszkopt można piec dzień wcześniej ,tak samo jak beze kokosową.Obydwa ciasta pieczemy na blaszce jednakowej wielkości.