Rafaello-domowe.

m7
Rafaello-domowe.

3

0 / 0

Jest wiele przepisów na rafaello.Ja posiadam taki.Piekę je bardzo często na różne imprezy ,wszystkim bardzo smakuję.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło śmietankowe

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

4 szt. białko jaja kurzego

1 szt. ananas plastry w syropie

1 szt. budyń śmietankowy z cukrem

4 szt. żółtko jaja kurzego

20 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Biszkopt: białka ubić na sztywno ,dodając stopniowo cukier.

2

następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.

3

Całość delikatnie połączyć.

4

Piec 25-30 minut w 180 stopniach.

5

Ceza kokosowa: białka ubić na sztywno z cukrem,wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.

6

Blaszkę wysmarować tłuszczem,na to położyć folię aluminiową,posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

7

Na folie wyłożyć masę kokosową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.

8

Po upieczeniu ,wyjąć razem z folia,obrócić na drugą stronę i pomału zdjąć folię z ciepłego ciasta.

9

Krem: ugotować budyń na soku z ananasów i wystudzić.

10

Masło utrzeć z żółtkami i dodawać partiami wystudzony budyń. Do masy dodać pokrojone w drobna kostkę ananasy.

11

Całość porządnie wymieszać. Na biszkopt nakładamy masę ,na to dajemy bezę kokosową.

12

Wierzch możemy polać polewą czekoladową i lekko posypać kokosem. Biszkopt można piec dzień wcześniej ,tak samo jak beze kokosową.Obydwa ciasta pieczemy na blaszce jednakowej wielkości.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły