3

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
masło śmietankowe
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
ananas plastry w syropie
1 Sztuka
Budyń śmietankowy z cukrem
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt:
  2. białka ubić na sztywno ,dodając stopniowo cukier.
  3. następnie dodawać po jednym żółtku.
  4. mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  5. całość delikatnie połączyć.
  6. piec 25-30 minut w 180 stopniach.
  7. beza kokosowa:
  8. białka ubić na sztywno z cukrem,wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
  9. blaszkę wysmarować tłuszczem,na to położyć folię aluminiową,posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
  10. na folie wyłożyć masę kokosową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  11. piec 20 minut.
  12. po upieczeniu ,wyjąć razem z folia,obrócić na drugą stronę i pomału zdjąć folię z ciepłego ciasta.
  13. krem:
  14. ugotować budyń na soku z ananasów i wystudzić.
  15. masło utrzeć z żółtkami i dodawać partiami wystudzony budyń.
  16. do masy dodać pokrojone w drobna kostkę ananasy.
  17. całość porządnie wymieszać.
  18. na biszkopt nakładamy masę ,na to dajemy bezę kokosową.
  19. wierz możemy polać polewą czekoladową i lekko posypać kokosem.
  20. biszkopt można piec dzień wcześniej ,tak samo jak beze kokosową.Obydwa ciasta pieczemy na blaszce jednakowej wielkości.

Opis

Jest wiele przepisów na rafaello.Ja posiadam taki.Piekę je bardzo często na różne imprezy ,wszystkim bardzo smakuję.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!