0

Składniki

1 Litr
mleko
1 Kostka
masło
0.5 Litra
śmietana 36%
0.75 Szklanki
cukier
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Sztuki
Krakersy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
30 Dekagramów
wiórki kokosowe
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka,budyniu,mąki i cukru gotujemy budyń.
  2. Odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Odkładamy 3 łyżki wiórków kokosowych i kilka krakersów do posypania ciasta
  4. Masło ucieramy z żółtkiem, ucierając dodajemy po łyżce budyniu,na koniec dodać połowę wiórków kokosowych.
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, na koniec dodać resztę wiórków.
  6. Na średniej blaszce wyłożonej folią spożywczą układamy pierwszą warstwę krakersów, na nie masę budyniową,krakersy, ubitą śmietanę.
  7. Pozostałe wiórki prażymy na suchej patelni,mieszamy z pokruszonymi krakersami,posypujemy wierzch ciasta.Ja posypuję jeszcze startą czekoladą.
  8. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

bardzo smaczne ciasto

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!