Rafaello z krakersami

m7
Rafaello z krakersami

0

0 / 0

bardzo smaczne ciasto

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 l mleko

1 kostka masło

0.50 l śmietana 36%

0.75 szkl. cukier

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. krakersy

2 łyżka mąka ziemniaczana

30 dag. wiórki kokosowe

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Z mleka,budyniu,mąki i cukru gotujemy budyń.

2

Odstawiamy do ostygnięcia.

3

Odkładamy 3 łyżki wiórków kokosowych i kilka krakersów do posypania ciasta

4

Masło ucieramy z żółtkiem, ucierając dodajemy po łyżce budyniu,na koniec dodać połowę wiórków kokosowych.

5

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, na koniec dodać resztę wiórków.

6

Na średniej blaszce wyłożonej folią spożywczą układamy pierwszą warstwę krakersów, na nie masę budyniową,krakersy, ubitą śmietanę.

7

Pozostałe wiórki prażymy na suchej patelni,mieszamy z pokruszonymi krakersami,posypujemy wierzch ciasta.Ja posypuję jeszcze startą czekoladą.

8

Najlepiej smakuje na drugi dzień

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły