0

Składniki

1 Litr
mleko
1 Kostka
masło
0.5 Litra
śmietana 36%
0.75 Szklanki
cukier
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
3 Sztuki
Krakersy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
30 Dekagramów
wiórki kokosowe
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka,budyniu,mąki i cukru gotujemy budyń.
  2. Odstawiamy do ostygnięcia.
  3. Odkładamy 3 łyżki wiórków kokosowych i kilka krakersów do posypania ciasta
  4. Masło ucieramy z żółtkiem, ucierając dodajemy po łyżce budyniu,na koniec dodać połowę wiórków kokosowych.
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, na koniec dodać resztę wiórków.
  6. Na średniej blaszce wyłożonej folią spożywczą układamy pierwszą warstwę krakersów, na nie masę budyniową,krakersy, ubitą śmietanę.
  7. Pozostałe wiórki prażymy na suchej patelni,mieszamy z pokruszonymi krakersami,posypujemy wierzch ciasta.Ja posypuję jeszcze startą czekoladą.
  8. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

bardzo smaczne ciasto

Podobne przepisy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!