0

Składniki

0.5 Łyżeczki
masło
1 Szklanka
mleko
0.5 Grama
wiórki kokosowe
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko z cukrem i kaszą gotujemy do czasu az kaszka zgęstniej.
  2. Do cieplej kaszy po odstawienia z ognia dodajemy tyle wiórek kokosowych, aby masa sie bardzo nie lepila, ale tez nie moze byc bardzo twarda.
  3. Formujemy zgrabne kuleczki (z cieplej jeszcze masy), mozemy włozyc do nich migdala i obtaczamy je w wiórkach i układamy na tacce, Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 h i sa juz gotowe do jedzenia.

Opis

z nudow wyszlo cos bardzo smacznego:)

Podobne przepisy

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!