0

Składniki

0.5 Łyżeczki
masło
1 Szklanka
mleko
0.5 Grama
wiórki kokosowe
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko z cukrem i kaszą gotujemy do czasu az kaszka zgęstniej.
  2. Do cieplej kaszy po odstawienia z ognia dodajemy tyle wiórek kokosowych, aby masa sie bardzo nie lepila, ale tez nie moze byc bardzo twarda.
  3. Formujemy zgrabne kuleczki (z cieplej jeszcze masy), mozemy włozyc do nich migdala i obtaczamy je w wiórkach i układamy na tacce, Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 h i sa juz gotowe do jedzenia.

Opis

z nudow wyszlo cos bardzo smacznego:)

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!