0

Składniki

0.5 Łyżeczki
masło
1 Szklanka
mleko
0.5 Grama
wiórki kokosowe
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko z cukrem i kaszą gotujemy do czasu az kaszka zgęstniej.
  2. Do cieplej kaszy po odstawienia z ognia dodajemy tyle wiórek kokosowych, aby masa sie bardzo nie lepila, ale tez nie moze byc bardzo twarda.
  3. Formujemy zgrabne kuleczki (z cieplej jeszcze masy), mozemy włozyc do nich migdala i obtaczamy je w wiórkach i układamy na tacce, Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 h i sa juz gotowe do jedzenia.

Opis

z nudow wyszlo cos bardzo smacznego:)

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gofry

Łatwy Do 40 min.

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!