0

Składniki

0.5 Łyżeczki
masło
1 Szklanka
mleko
0.5 Grama
wiórki kokosowe
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko z cukrem i kaszą gotujemy do czasu az kaszka zgęstniej.
  2. Do cieplej kaszy po odstawienia z ognia dodajemy tyle wiórek kokosowych, aby masa sie bardzo nie lepila, ale tez nie moze byc bardzo twarda.
  3. Formujemy zgrabne kuleczki (z cieplej jeszcze masy), mozemy włozyc do nich migdala i obtaczamy je w wiórkach i układamy na tacce, Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 1 h i sa juz gotowe do jedzenia.

Opis

z nudow wyszlo cos bardzo smacznego:)

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gofry

Łatwy Do 40 min
Gofry

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min
Gryczane placuszki z dżemem 100%

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!