Rafaello II

m7
Rafaello II

0

0 / 0

Pyszne ciasto o smaku kokosowym

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka żelatyna

1 kost. masło

200 g biszkopty

200 g czekolada biała

100 g wiórki kokosowe

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. fix do śmietany

3 łyżka cukier

1 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka kawa cappuccino

3 łyżka mleko

0.50 l śmietanka kremowa 30%

0.50 szkl. adwokat liker

Przygotowanie


1

Biszkopt: z białek ubijamy pianę, następnie ciągle ubijając dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, piec około 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.

2

Krem: żółtka oraz mąkę i cukier wlać do gotującego się mleka, zagotować, rozmieszać dokładnie żeby nie było grudek. Następnie odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń oraz wsypać kawę cappuccino (suchą).

3

Masa: Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Następnie kremówkę ubijamy ze śnieżką, dodajemy pół szklanki adwokata, pokruszone biszkopty oraz wiórka kokosowe, a na końcu rozpuszczoną czekoladę i żelatynę, dokładnie wszystko razem mieszamy.

4

Przełożenie ciasta: połowa biszkoptu-krem-druga część biszkoptu-masa-wierzch posypujemy grubo wiórkami kokosowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły