1

Składniki

1 Kostka
margaryna
2 Szklanki
wiórki kokosowe
0.75 Szklanki
cukier
60 Sztuk
Krakersy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odlać pół mleka- rozmieszać mąkę, żółtka i połowę cukru.Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i reszta cukru, wlać rozmieszana mąkę.Ugotować z tego budyń.Gdy wystygnie utrzeć z margaryną i dodać do masy 2/3 wiórek.Ułożyć krakersy na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i posmarować masą, następnie kolejna warstwa krakersów, budyń i na koniec krakersy. Posmarować po wierzchu reszta budyniu i posypać wiórkami.Ciasto bardzo smakuje nie tylko dzieciom ale i dorosłym.
  2. Smacznego!

Opis

Przepis mam od koleżanki, dość szybki w przygotowaniu, bez pieczenia a przy tym bardzo smaczny.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!