1

Składniki

1 Kostka
margaryna
2 Szklanki
wiórki kokosowe
0.75 Szklanki
cukier
60 Sztuk
Krakersy
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Odlać pół mleka- rozmieszać mąkę, żółtka i połowę cukru.Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i reszta cukru, wlać rozmieszana mąkę.Ugotować z tego budyń.Gdy wystygnie utrzeć z margaryną i dodać do masy 2/3 wiórek.Ułożyć krakersy na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i posmarować masą, następnie kolejna warstwa krakersów, budyń i na koniec krakersy. Posmarować po wierzchu reszta budyniu i posypać wiórkami.Ciasto bardzo smakuje nie tylko dzieciom ale i dorosłym.
  2. Smacznego!

Opis

Przepis mam od koleżanki, dość szybki w przygotowaniu, bez pieczenia a przy tym bardzo smaczny.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!