Rafaello

m7
Rafaello

0

0 / 0

Rafaello to ciasto dla fanów połączenia białej czekolady, śmietanki i kokosu. Idealnie sprawdzi się do kawy, podczas wizyty gości.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

9 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. bita śmietana

2 szt. czekolada biała

20 dek. wiórki kokosowe

0.50 l śmietana

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę z proszkiem.

2

Piec 40 minut w temp. 150 stopni C.

3

Po upieczeniu przekroić na pół.

4

Ubić śmietanę ze "Śnieżką", dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę.

5

Biszkopty skropić spirytusem i przełożyć masą.

6

Wierzch ozdobić niewielką ilością masy i posypać kokosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły