Rafaello
m7
Rafaello to ciasto dla fanów połączenia białej czekolady, śmietanki i kokosu. Idealnie sprawdzi się do kawy, podczas wizyty gości.
0
0 / 0
Rafaello to ciasto dla fanów połączenia białej czekolady, śmietanki i kokosu. Idealnie sprawdzi się do kawy, podczas wizyty gości.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
9 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. bita śmietana
2 szt. czekolada biała
20 dek. wiórki kokosowe
0.50 l śmietana
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę z proszkiem.
Piec 40 minut w temp. 150 stopni C.
Po upieczeniu przekroić na pół.
Ubić śmietanę ze "Śnieżką", dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę.
Biszkopty skropić spirytusem i przełożyć masą.
Wierzch ozdobić niewielką ilością masy i posypać kokosem.