Rafaello

m7
Rafaello

Średnia 0 / 0

Oceń!

Rafaello to ciasto dla fanów połączenia białej czekolady, śmietanki i kokosu. Idealnie sprawdzi się do kawy, podczas wizyty gości.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

9 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. bita śmietana

2 szt. czekolada biała

20 dag. wiórki kokosowe

0.50 l śmietana

Przygotowanie


Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę z proszkiem.

Piec 40 minut w temp. 150 stopni C.

Po upieczeniu przekroić na pół.

Ubić śmietanę ze "Śnieżką", dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę.

Biszkopty skropić spirytusem i przełożyć masą.

Wierzch ozdobić niewielką ilością masy i posypać kokosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

736

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły