Rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073018.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto bez pieczenia, szybkie i bardzo pyszne. Polecam na wyjątkowe okazje.
1
0 / 0
Ciasto bez pieczenia, szybkie i bardzo pyszne. Polecam na wyjątkowe okazje.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kostka masło
1 l mleko uht 3,2%
0.75 szkl. cukier
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. krakersy
1 szt. płatki migdałowe
4 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka mąka pszenna tortowa
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Przygotowanie budyniu. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z wodą i wlać do gotującego się mleka.
Do ostudzonego budyniu dodać masło i 20 dkg wiórek kokosowych (z czego pozostawić trochę do posypania wierzchu).
Wsypać płatki migdałowe do kubka i zalać wrzątkiem na 10 min.
Odcedzić płatki i dodac do masy.
Wyłożyć blaszkę krakersami i zalać pierwszą warstwę. Ułożyć ponownie krakersy i wylać resztę masy.
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Całość umieścić w lodówce na min. 3 godziny.