Rafaello

m7
Rafaello

1

0 / 0

Ciasto bez pieczenia, szybkie i bardzo pyszne. Polecam na wyjątkowe okazje.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kost. masło

1 l mleko uht 3,2%

0.75 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. krakersy

1 szt. płatki migdałowe

4 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka mąka pszenna tortowa

20 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Przygotowanie budyniu. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z wodą i wlać do gotującego się mleka.

2

Do ostudzonego budyniu dodać masło i 20 dkg wiórek kokosowych (z czego pozostawić trochę do posypania wierzchu).

3

Wsypać płatki migdałowe do kubka i zalać wrzątkiem na 10 min.

4

Odcedzić płatki i dodac do masy.

5

Wyłożyć blaszkę krakersami i zalać pierwszą warstwę. Ułożyć ponownie krakersy i wylać resztę masy.

6

Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

7

Całość umieścić w lodówce na min. 3 godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły