Rafaello

m7
Rafaello

1

0 / 0

Szybkie ciasto z herbatnikami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kost. masło

200 g wiórki kokosowe

200 g herbatniki

1 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. budyń śmietankowy

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę, budyń śmietankowy oraz pół szklanki mleka, całość dokładnie miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlewamy zmiksowaną masę, gotujemy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia.

2

Następnie miękkie masło miksujemy, dodając po łyżce zimnej masy budyniowej.

3

Następnie wsypujemy do masy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy.

4

Blaszkę wykładamy folią spożywczą. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.

5

Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, całość dowolnie dekorujemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły