Rafaello

m7
Rafaello

0

0 / 0

Po prostu rozpływa się w ustach.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

1 kost. margaryna zwykła

250 g wiórki kokosowe

3 szkl. mleko

1 szkl. cukier

2 szt. krakersy

2 szt. cukier waniliowy

1 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Do miski wlać szklankę mleka, dodać żółtko, cukry, mąkę i dobrze rozmieszać mikserem. Pozostałe mleko zagotować, wlewając masę budyniową na gotujące się mleko, ciągle mieszając, pod koniec dodać paczkę wiórków kokosowych, wymieszać, ostudzić.

2

Ostudzony budyń połączyć z roztartą margaryną i paczką wiórek, zmiksować.

3

Krakersy przełożyć kremem, wierzch posypać resztą wiórek kokosowych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły