Rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976746799.jpeg&w=3840&q=75)
Po prostu rozpływa się w ustach.
0
0 / 0
Po prostu rozpływa się w ustach.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
14 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
250 g wiórki kokosowe
3 szkl. mleko
1 szkl. cukier
2 szt. krakersy
2 szt. cukier waniliowy
1 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Do miski wlać szklankę mleka, dodać żółtko, cukry, mąkę i dobrze rozmieszać mikserem. Pozostałe mleko zagotować, wlewając masę budyniową na gotujące się mleko, ciągle mieszając, pod koniec dodać paczkę wiórków kokosowych, wymieszać, ostudzić.
2
Ostudzony budyń połączyć z roztartą margaryną i paczką wiórek, zmiksować.
3
Krakersy przełożyć kremem, wierzch posypać resztą wiórek kokosowych.