Rafaello
m7
1
0 / 0
Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kost. masła roślinnego kasia,
3 szkl. mleka,
1 szkl. cukru
2 szt. żółtka
2 szt. cukru wanilinowego,
4 szt. duże opakowanie krakersów lajkonik
2 szt. wiórek kokosowych
1 szt. płatków migdałowych
2 łyżka mąki ziemniaczanej,
4 łyżka mąki pszennej,
Przygotowanie
1
Dwie szklanki mleka zagotować i w tym czasie z resztą mleka rozprowadzić cukier, cukier waniliowy i mąki.Taki rozczyn wlać do gotującego mleka i ciągle mieszać żeby grudki się nie zrobiły.Margarynę utrzeć z żółtkami i małą ilością cukru.N a koniec dodać wiórki i wymieszać, tak przygotowaną masą smarować krakersy i układać warstwami.Ostatnią wierzchnią warstwe także posmarować masą i posypać migdałami.