Rafaello

m7
Rafaello

1

0 / 0

Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kost. masła roślinnego kasia,

3 szkl. mleka,

1 szkl. cukru

2 szt. żółtka

2 szt. cukru wanilinowego,

4 szt. duże opakowanie krakersów lajkonik

2 szt. wiórek kokosowych

1 szt. płatków migdałowych

2 łyżka mąki ziemniaczanej,

4 łyżka mąki pszennej,

Przygotowanie


1

Dwie szklanki mleka zagotować i w tym czasie z resztą mleka rozprowadzić cukier, cukier waniliowy i mąki.Taki rozczyn wlać do gotującego mleka i ciągle mieszać żeby grudki się nie zrobiły.Margarynę utrzeć z żółtkami i małą ilością cukru.N a koniec dodać wiórki i wymieszać, tak przygotowaną masą smarować krakersy i układać warstwami.Ostatnią wierzchnią warstwe także posmarować masą i posypać migdałami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły