Rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977562153.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.
1
0 / 0
Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kostka masła roślinnego kasia,
3 szkl. mleka,
1 szkl. cukru
2 szt. żółtka
2 szt. cukru wanilinowego,
4 szt. duże opakowanie krakersów lajkonik
2 szt. wiórek kokosowych
1 szt. płatków migdałowych
2 łyżka mąki ziemniaczanej,
4 łyżka mąki pszennej,
Przygotowanie
Dwie szklanki mleka zagotować i w tym czasie z resztą mleka rozprowadzić cukier, cukier waniliowy i mąki.Taki rozczyn wlać do gotującego mleka i ciągle mieszać żeby grudki się nie zrobiły.Margarynę utrzeć z żółtkami i małą ilością cukru.N a koniec dodać wiórki i wymieszać, tak przygotowaną masą smarować krakersy i układać warstwami.Ostatnią wierzchnią warstwe także posmarować masą i posypać migdałami.