RAFAELLO
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![RAFAELLO](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296960.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo pyszne i szybkie do przygotowania
1
0 / 0
Bardzo pyszne i szybkie do przygotowania
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
6 szt. jaja
2 szt. śnieżka w proszku
2 szt. biała czekolada do masy
6 łyżka cukier
6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Ciasto: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć za pomocą drewnianej łyżki.
Upiec w temperaturze 180 stopni - 30-40 minut. Sprawdzić patyczkiem.
Masa: Śmietanę ubić razem z proszkiem śnieżka, dodać kokos i startą na grubej tarce czekoladę.
Ostudzony biszkopt przekroić raz lub 2 razy i przesmarować masą każdy blat nakładając jeden na drugi. Wstawić do lodówki.
Można też wyłożyć masę na wierzchu biszkopta i dodatkowo posypać kokosem. Dekorować kulkami rafaello.