RAFAELLO

m7
RAFAELLO

1

0 / 0

Bardzo pyszne i szybkie do przygotowania

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

6 szt. jaja

2 szt. śnieżka w proszku

2 szt. biała czekolada do masy

6 łyżka cukier

6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Ciasto: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć za pomocą drewnianej łyżki.

2

Upiec w temperaturze 180 stopni - 30-40 minut. Sprawdzić patyczkiem.

3

Masa: Śmietanę ubić razem z proszkiem śnieżka, dodać kokos i startą na grubej tarce czekoladę.

4

Ostudzony biszkopt przekroić raz lub 2 razy i przesmarować masą każdy blat nakładając jeden na drugi. Wstawić do lodówki.

5

Można też wyłożyć masę na wierzchu biszkopta i dodatkowo posypać kokosem. Dekorować kulkami rafaello.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły