RAFAELLO

m7
RAFAELLO

1

0 / 0

Bardzo pyszne i szybkie do przygotowania

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

6 szt. jaja

2 szt. śnieżka w proszku

2 szt. biała czekolada do masy

6 łyżka cukier

6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Ciasto: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć za pomocą drewnianej łyżki.

2

Upiec w temperaturze 180 stopni - 30-40 minut. Sprawdzić patyczkiem.

3

Masa: Śmietanę ubić razem z proszkiem śnieżka, dodać kokos i startą na grubej tarce czekoladę.

4

Ostudzony biszkopt przekroić raz lub 2 razy i przesmarować masą każdy blat nakładając jeden na drugi. Wstawić do lodówki.

5

Można też wyłożyć masę na wierzchu biszkopta i dodatkowo posypać kokosem. Dekorować kulkami rafaello.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

104

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły