Racuszki z jabłkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuszki z jabłkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421778.jpeg&w=3840&q=75)
tradycyjne racuchy z jabłuszkiem
0
0 / 0
tradycyjne racuchy z jabłuszkiem
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
375 mleko zagęszczone niesłodzone
0.25 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. mąka pszenna chlebowa
3 szt. jajko
2 szt. jabłka
1 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie mąkę z proszkiem na przemian z zsiadłym mlekiem. Obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do masy.
2
Smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie posypujemy cukrem pudrem.