1

Składniki

0.03 Kilograma
drożdże
1 Kilogram
jabłka
0.35 Litra
mleko
2.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Puder do posypania
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zdrożdży, małej ilości mąki i mleka przygotować rozczyn i zostawić do wyrośnięcia.
  2. Jabłka pokroić w paseczki. Gdy rozczyn urośnie 2 razy, dodać resztę mąki, mleka, jajko i sól.
  3. Zagnieść wolne ciasto, wsypać jabłka i cukier waniliowy i odstawić do wyrośnięcia.Usmażyć, dsączyć na ręcznikach paperowych i posypać cukrem pudrem.

Opis

Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!