Racuszki z jabłkami

m7
Racuszki z jabłkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.03 kg drożdże

1 kg jabłka

0.35 l mleko

2.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. puder do posypania

Przygotowanie


Zdrożdży, małej ilości mąki i mleka przygotować rozczyn i zostawić do wyrośnięcia.

Jabłka pokroić w paseczki. Gdy rozczyn urośnie 2 razy, dodać resztę mąki, mleka, jajko i sól.

Zagnieść wolne ciasto, wsypać jabłka i cukier waniliowy i odstawić do wyrośnięcia.Usmażyć, dsączyć na ręcznikach paperowych i posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

110

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły