Racuszki z jabłkami

m7
Racuszki z jabłkami

1

0 / 0

Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.03 kg drożdże

1 kg jabłka

0.35 l mleko

2.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. puder do posypania

Przygotowanie


1

Zdrożdży, małej ilości mąki i mleka przygotować rozczyn i zostawić do wyrośnięcia.

2

Jabłka pokroić w paseczki. Gdy rozczyn urośnie 2 razy, dodać resztę mąki, mleka, jajko i sól.

3

Zagnieść wolne ciasto, wsypać jabłka i cukier waniliowy i odstawić do wyrośnięcia.Usmażyć, dsączyć na ręcznikach paperowych i posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły