1

Składniki

0.03 Kilograma
drożdże
1 Kilogram
jabłka
0.35 Litra
mleko
2.5 Szklanki
mąka
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Puder do posypania
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zdrożdży, małej ilości mąki i mleka przygotować rozczyn i zostawić do wyrośnięcia.
  2. Jabłka pokroić w paseczki. Gdy rozczyn urośnie 2 razy, dodać resztę mąki, mleka, jajko i sól.
  3. Zagnieść wolne ciasto, wsypać jabłka i cukier waniliowy i odstawić do wyrośnięcia.Usmażyć, dsączyć na ręcznikach paperowych i posypać cukrem pudrem.

Opis

Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.

Podobne przepisy

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!