Racuszki z jabłkami
m7
Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
110
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ich przygotowanie troszkę trwa, ale są puszyste i przepyszne.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
0.03 kg drożdże
1 kg jabłka
0.35 l mleko
2.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. puder do posypania
Przygotowanie
Zdrożdży, małej ilości mąki i mleka przygotować rozczyn i zostawić do wyrośnięcia.
Jabłka pokroić w paseczki. Gdy rozczyn urośnie 2 razy, dodać resztę mąki, mleka, jajko i sól.
Zagnieść wolne ciasto, wsypać jabłka i cukier waniliowy i odstawić do wyrośnięcia.Usmażyć, dsączyć na ręcznikach paperowych i posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
110
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.