0

Składniki

1 Łyżeczka
cynamon
2 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
0.3 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
jaja kurze całe
40 Dekagramów
Dynia
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miąższ z dyni zetrzeć na tartce o drobnych oczkach.
  2. Dodać jajko i śmietanę. Całość zmiksować.
  3. Do masy dodać mąkę, cukier waniliowy, można też zapach, cynamon i skórkę startą z pomarańczy.
  4. Dokładanie wymieszać i smażyć na złoty kolor.
  5. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

świetnie nadają się na kolację

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Penne z dynią i cynamonem

Średni Do 40 min.

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz.

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!