Racuszki z dyni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuszki z dyni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670056.jpeg&w=3840&q=75)
świetnie nadają się na kolację
1
5 / 1
świetnie nadają się na kolację
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. cukier waniliowy
0.30 szkl. śmietana 18%
4 szt. jaja kurze całe
40 dag. dynia
15 dag. mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
1
Miąższ z dyni zetrzeć na tartce o drobnych oczkach.
2
Dodać jajko i śmietanę. Całość zmiksować.
3
Do masy dodać mąkę, cukier waniliowy, można też zapach, cynamon i skórkę startą z pomarańczy.
4
Dokładanie wymieszać i smażyć na złoty kolor.
5
przed podaniem posypać cukrem pudrem.