Racuszki z bananami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuszki z bananami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915758.jpeg&w=3840&q=75)
wspaniała przekąska
1
0 / 0
wspaniała przekąska
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
18 porcji
Składniki
375 mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
5 szt. jajko
2 szt. banan
4 łyżka cukier
3 łyżka cukier puder
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, cukier, mąkę z proszkiem i po trochu zsiadłego mleka. Wymieszać na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt lejąca dodać jeszcze mąki. Do masy należy wkroić banany ( ich ilość wg własnego gustu).
2
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju.