Racuszki z bananami

m7
Racuszki z bananami

1

0 / 0

wspaniała przekąska

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

375 mleko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

5 szt. jajko

2 szt. banan

4 łyżka cukier

3 łyżka cukier puder

30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, cukier, mąkę z proszkiem i po trochu zsiadłego mleka. Wymieszać na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt lejąca dodać jeszcze mąki. Do masy należy wkroić banany ( ich ilość wg własnego gustu).

2

Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

133

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły