0

Składniki

5 Łyżek
1 Opakowanie
jogurt naturalny
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
jabłko
3 Szczypty
soda oczyszczona
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
8 Łyżek
2 Łyżeczki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Do miski daj starte jabłko wlej jogurt, dodaj jajko, mąkę wymieszaną z sodą i cukrem wanilinowym. Wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość oleju. Nabieraj łyżką porcję ciasta, uformuj na patelni racuszki i smaż na złoty kolor z obu stron.
  4. Usmażone racuszki posyp cukrem pudrem i udekoruj dżemem wiśniowym oraz listkami mięty.

Opis

Racuszki ,,Wspomnienie lata” to propozycja na pyszny deser z ulubionym dżemem Łowicz.

Podobne przepisy

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Odwrócone babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Oponki domowe Ilony

Przepis
Średni Do 1 godz
Oponki domowe Ilony

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!