Racuszki jogurtowo-owocowe

pati.laszczak
Racuszki jogurtowo-owocowe

0

0 / 0

Pyszne racuszki jogurtowo-owocowe sprawdzą się jako deser podczas nie jednego obiadu.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka cukier brązowy

1 szkl. jogurt naturalny

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. jabłko

2 łyżka orzechy laskowe

5 łyżka dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

0.50 szkl. olej

10 szt. świeże owoce

1 pęcz. świeża mięta

Przygotowanie


1

Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jogurt i przesianą przez sito mąkę puszystą – tortową LUBELLA z proszkiem do pieczenia.

2

Masę mieszamy z pokrojonym w drobne paski jabłkiem i posiekanymi orzechami.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy w równe krążki i smażymy z dwóch stron.

4

Racuszki podajemy z dżemem wiśniowym ŁOWICZ. Dekorujemy świeżymi owocami oraz gałązkami mięty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

281

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły