Racuszki jabłkowe
m7
1
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szt. jabłka
2 szkl. mąka lubella puszysta poznańska
2 szt. jajko
0.50 szkl. mleko
0.50 szkl. woda mineralna gazowana
1 łyżecz. cukier waniliowy
2 łyżka cukier
1 łyżecz. cynamon
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon oraz cukier waniliowy. Wbijamy jajka, wlewamy wodę oraz mleko. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki, gdy jest za gęste dolewamy mleka.
2
Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do ciasta. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor
3
Można posypać je po upieczeniu cukrem pudrem.