1

Składniki

3 Sztuki
jabłka
2 Szklanki
Mąka Lubella Puszysta poznańska
2 Sztuki
jajko
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
woda mineralna gazowana
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
cukier
1 Łyżeczka
cynamon
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon oraz cukier waniliowy. Wbijamy jajka, wlewamy wodę oraz mleko. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki, gdy jest za gęste dolewamy mleka.
  2. Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do ciasta. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor
  3. Można posypać je po upieczeniu cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min.

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!