1

Składniki

2 Szklanki
3 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
jajko
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Szklanki
woda mineralna gazowana
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
cukier
1 Łyżeczka
cynamon
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon oraz cukier waniliowy. Wbijamy jajka, wlewamy wodę oraz mleko. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki, gdy jest za gęste dolewamy mleka.
  2. Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do ciasta. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor
  3. Można posypać je po upieczeniu cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!