Racuszki jabłkowe

m7
Racuszki jabłkowe

1

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. jabłka

2 szkl. mąka lubella puszysta poznańska

2 szt. jajko

0.50 szkl. mleko

0.50 szkl. woda mineralna gazowana

1 łyżeczka cukier waniliowy

2 łyżka cukier

1 łyżeczka cynamon

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cynamon oraz cukier waniliowy. Wbijamy jajka, wlewamy wodę oraz mleko. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki, gdy jest za gęste dolewamy mleka.

2

Jabłka obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do ciasta. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor

3

Można posypać je po upieczeniu cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły