1

Składniki

2 Szczypty
sól
20 Gramów
drożdże
2 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jajko
3 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
5 Dekagramów
masło
10 Dekagramów
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozprowadzić w 1/2 szklanki ciepłego mleka dodając 2-3 łyżkę cukru.
  2. Wlać je do mąki, dodać jajka wymieszać z cukrem, stopione masło, resztę mleka i sól.
  3. Starannie wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  4. Rozgrzać tłuszcz na patelni i kłaść łyżką owalne placuszki.
  5. Smażyć na złoty kolor.
  6. Można posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Racuszki ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!