Racuchy z kukurydzą
m7
Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację.
0
0 / 0
Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 łyżeczka proszek do pieczenia
1 pusz. kukurydza konserwowa
4 szt. jajko
50 olej
4 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka świeży koperek
Przygotowanie
1
Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy, a następnie wymieszać z żółtkami w blenderze. Białka ubić na sztywną pianę, dodać kukurydzę, koperek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2
Delikatnie wymieszać masę. Kłaść łyżką porcje ciasta na gorący olej, formować placuszki i smażyć je z obu stron na rumiany kolor.