Racuchy z kukurydzą
m7
Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację lub lekki obiad. Świetnie smakują zarówno samodzielnie, jak i z dodatkiem kwaśnej śmietany, dipu ziołowego lub sosu czosnkowego. Placuszki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto ceni sobie proste połączenia kulinarne. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
233
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację lub lekki obiad. Świetnie smakują zarówno samodzielnie, jak i z dodatkiem kwaśnej śmietany, dipu ziołowego lub sosu czosnkowego. Placuszki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto ceni sobie proste połączenia kulinarne. Życzymy smacznego!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 puszka kukurydza konserwowa
4 szt. jajko
50 olej
4 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka świeży koperek
Przygotowanie
Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy, a następnie wymieszać z żółtkami w blenderze.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać kukurydzę, koperek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Formować placuszki i smażyć je z obu stron na rumiany kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
233
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.