Racuchy z kukurydzą

m7
Racuchy z kukurydzą

0

0 / 0

Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 pusz. kukurydza konserwowa

4 szt. jajko

50 olej

4 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka świeży koperek

Przygotowanie


1

Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy, a następnie wymieszać z żółtkami w blenderze. Białka ubić na sztywną pianę, dodać kukurydzę, koperek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

2

Delikatnie wymieszać masę. Kłaść łyżką porcje ciasta na gorący olej, formować placuszki i smażyć je z obu stron na rumiany kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły