Racuchy z kukurydzą

m7
Racuchy z kukurydzą

0

0 / 0

Szybkie i smaczne racuchy z kukurydzą i koperkiem to idealna opcja na ekspresową kolację lub lekki obiad. Świetnie smakują zarówno samodzielnie, jak i z dodatkiem kwaśnej śmietany, dipu ziołowego lub sosu czosnkowego. Placuszki są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Z pewnością przypadną do gustu każdemu, kto ceni sobie proste połączenia kulinarne. Życzymy smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 puszka kukurydza konserwowa

4 szt. jajko

50 olej

4 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka świeży koperek

Przygotowanie


1

Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy, a następnie wymieszać z żółtkami w blenderze.

2

Białka ubić na sztywną pianę, dodać kukurydzę, koperek i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.

3

Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Formować placuszki i smażyć je z obu stron na rumiany kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

233

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły