0

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
olej
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kukurydzę dobrze osącz z zalewy, a następnie utrzyj z żółtkami w blenderze. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj kukurydzę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj masę, kładź łyżką porcje ciasta na gorący olej, formuj placuszki i smaż je z obu stron na rumiany kolor.

Opis

Szybkie i smaczne.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Łatwy Do 40 min
Gofry gryczano-owsiane z truskawką

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!