0

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
olej
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kukurydzę dobrze osącz z zalewy, a następnie utrzyj z żółtkami w blenderze. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj kukurydzę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj masę, kładź łyżką porcje ciasta na gorący olej, formuj placuszki i smaż je z obu stron na rumiany kolor.

Opis

Szybkie i smaczne.

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!