Example thumb
0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
Maślanka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
jabłka
1 Sztuka
olej
75 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
  2. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
  3. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
  4. Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.

Opis

przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!