0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
Maślanka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
jabłka
1 Sztuka
olej
75 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
  2. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
  3. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
  4. Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.

Opis

przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię

Podobne przepisy

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Czekociasto z patelni

Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!