Racuchy z jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy z jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925946.jpeg&w=3840&q=75)
przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię
0
0 / 0
przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
35 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 l maślanka
1 szt. cukier waniliowy
6 szt. jabłka
1 szt. olej
75 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 szt. cukier
Przygotowanie
1
Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
2
Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
3
Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
4
Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.