Racuchy z jabłkiem

m7
Racuchy z jabłkiem

0

0 / 0

przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 l maślanka

1 szt. cukier waniliowy

6 szt. jabłka

1 szt. olej

75 dag. mąka pszenna tortowa

0.50 szt. cukier

Przygotowanie


1

Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).

2

Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.

3

Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.

4

Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

102

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły