0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
Maślanka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
jabłka
1 Sztuka
olej
75 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
  2. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
  3. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
  4. Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.

Opis

przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!