Racuchy z jabłkiem
m7
przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię
Wartości odżywcze na porcję
Energia
102
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
35 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 l maślanka
1 szt. cukier waniliowy
6 szt. jabłka
1 szt. olej
75 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 szt. cukier
Przygotowanie
Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
102
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.