0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
Maślanka
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
jabłka
1 Sztuka
olej
75 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do naczynia wlewamy maślankę i dodajemy do niej mąkę. Dobrze mieszamy aby nie powstały grudki (ma mieć konsystencję gęstej śmietany).
  2. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy - wszystko mieszamy.
  3. Następnie dodajemy jabłka pokrojone w kawałeczki.
  4. Z tak przygotowanego ciasta smażymy racuchy na dobrze rozgrzanym oleju.

Opis

przepis dostałam od koleżanki, a ponieważ są bardzo dobre często je robię

Podobne przepisy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Renifery Cake Pops

Przepis
Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!