Racuchy z jabłkiem
m7
Od wielu lat robię te racuchy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1156
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Od wielu lat robię te racuchy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 mleko
300 olej
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. jabłka
4 łyżka cukier puder
30 dag. mąka pszenna tortowa
3 dag. drożdże
Przygotowanie
Z podanych składników robimy ciasto.Pozostawiamy do wyrośnięcia.Jabłka obieramy,kroimy na małe kawałki,mieszamy z ciastem.Na rozgrzany olej nakładamy łyżką małe placuszki.Smażymy na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1156
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.