Racuchy z jabłkiem

m7
Racuchy z jabłkiem

1

0 / 0

Od wielu lat robię te racuchy.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 mleko

300 olej

2 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. jabłka

4 łyżka cukier puder

30 dag. mąka pszenna tortowa

3 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Z podanych składników robimy ciasto.Pozostawiamy do wyrośnięcia.Jabłka obieramy,kroimy na małe kawałki,mieszamy z ciastem.Na rozgrzany olej nakładamy łyżką małe placuszki.Smażymy na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1156

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

82

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły