0

Składniki

400 Mililitrów
mleko
300 Mililitrów
olej
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jabłka
4 Łyżki
cukier puder
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników robimy ciasto.Pozostawiamy do wyrośnięcia.Jabłka obieramy,kroimy na małe kawałki,mieszamy z ciastem.Na rozgrzany olej nakładamy łyżką małe placuszki.Smażymy na złoty kolor.

Opis

Od wielu lat robię te racuchy.

Podobne przepisy

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!