Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

m7
Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

0

0 / 0

Przyprawa daje super smak.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 łyżecz. cukier

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. przyprawa do piernika

0.50 szkl. maślanka

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. olej słonecznikowy

2 szt. białko jaja kurzego

3 szt. jabłka

3 łyżka cukier puder

2.50 dag. drożdże

20 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.

2

Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawą do piernika,zaczyn i dokładnie wymieszać .

3

Dodać ubite białka , delikatnie wymieszać .

4

Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka.

5

Smażyć na oleju z dwóch stron przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

204

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły