Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824206.jpeg&w=3840&q=75)
Przyprawa daje super smak.
0
0 / 0
Przyprawa daje super smak.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. cukier
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. przyprawa do piernika
0.50 szkl. maślanka
0.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. olej słonecznikowy
2 szt. białko jaja kurzego
3 szt. jabłka
3 łyżka cukier puder
2.50 dag. drożdże
20 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.
2
Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawą do piernika,zaczyn i dokładnie wymieszać .
3
Dodać ubite białka , delikatnie wymieszać .
4
Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka.
5
Smażyć na oleju z dwóch stron przed podaniem posypać cukrem pudrem.