Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

m7
Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

0

0 / 0

Przyprawa daje super smak.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 łyżeczka cukier

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka przyprawa do piernika

0.50 szkl. maślanka

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. olej słonecznikowy

2 szt. białko jaja kurzego

3 szt. jabłka

3 łyżka cukier puder

2.50 dek. drożdże

20 dek. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.

2

Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawą do piernika,zaczyn i dokładnie wymieszać .

3

Dodać ubite białka , delikatnie wymieszać .

4

Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka.

5

Smażyć na oleju z dwóch stron przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły