0

Składniki

4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
gruszka
10 Łyżek
cukier puder
8 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  2. Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki.
  3. Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.

Opis

Smaczne i inne niż zwykle

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!