Racuchy z gruszkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy z gruszkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1191-1702057556265.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne i inne niż zwykle
0
0 / 0
Smaczne i inne niż zwykle
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. mleko
2 szt. jaja kurze całe
5 szt. gruszka
10 łyżka cukier puder
8 dag. drożdże
Przygotowanie
1
Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
2
Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki.
3
Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
4
Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.