0

Składniki

4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
gruszka
10 Łyżek
cukier puder
8 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  2. Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki.
  3. Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.

Opis

Smaczne i inne niż zwykle

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!