Example thumb
0

Składniki

4 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
gruszka
10 Łyżek
cukier puder
8 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
  2. Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki.
  3. Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.

Opis

Smaczne i inne niż zwykle

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!