Racuchy z gruszkami

m7
Racuchy z gruszkami

0

0 / 0

Smaczne i inne niż zwykle

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. mleko

2 szt. jaja kurze całe

5 szt. gruszka

10 łyżka cukier puder

8 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

2

Mąkę mieszamy z mlekiem, wbijamy jajko, dodajemy pokruszone drożdże oraz pokrojone gruszki.

3

Następnie odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

4

Po wyrośnięciu na rozgrzany olej nakładamy łyżką placki i smażymy na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

609

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

123

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły