Racuchy z bananami

m7
Racuchy z bananami

0

0 / 0

Na śniadanie i na kolację :)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. cukier waniliowy

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

2 szt. banan

3 łyżka cukier

2 łyżka tłuszcz

3 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły.

2

Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki.

3

Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany.

4

Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły