0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
2 Sztuki
banan
3 Łyżki
cukier
2 Łyżki
tłuszcz
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły.
  2. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki.
  3. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany.
  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

Opis

Na śniadanie i na kolację :)

Podobne przepisy

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!