Racuchy z bananami
m7
Na śniadanie i na kolację :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na śniadanie i na kolację :)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier waniliowy
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
2 szt. banan
3 łyżka cukier
2 łyżka tłuszcz
3 dag. drożdże
Przygotowanie
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły.
Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki.
Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.