0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
2 Sztuki
banan
3 Łyżki
cukier
2 Łyżki
tłuszcz
3 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły.
  2. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki.
  3. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany.
  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.

Opis

Na śniadanie i na kolację :)

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!