Racuchy z bananami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy z bananami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973024020.jpeg&w=3840&q=75)
Na śniadanie i na kolację :)
0
0 / 0
Na śniadanie i na kolację :)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier waniliowy
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
2 szt. banan
3 łyżka cukier
2 łyżka tłuszcz
3 dag. drożdże
Przygotowanie
1
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły.
2
Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki.
3
Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany.
4
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.