Racuchy z bananami

m7
Racuchy z bananami

Średnia 0 / 0

Oceń!

od kiedy pierwszy raz je spróbowałam częściej na moim stole goszczą niż z jabłkami

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 mleko uht 3,2%

250 śmietana 18%

6 szt. jaja kurze całe

3 szt. banan

2 łyżka cukier

2 łyżka sok z cytryny

20 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


Do mleka dodać śmietanę, wbić jajka i dodać mąkę, cukier i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć.

Odstawić na 30 minut.

banany obrać i pokroić na grubsze plasterki.

Następnie skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na każdym układając plasterki banana.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1254

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

165

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły