Racuchy z bananami

m7
Racuchy z bananami

1

0 / 0

od kiedy pierwszy raz je spróbowałam częściej na moim stole goszczą niż z jabłkami

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 mleko uht 3,2%

250 śmietana 18%

6 szt. jaja kurze całe

3 szt. banan

2 łyżka cukier

2 łyżka sok z cytryny

20 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Do mleka dodać śmietanę, wbić jajka i dodać mąkę, cukier i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć.

2

Odstawić na 30 minut.

3

banany obrać i pokroić na grubsze plasterki.

4

Następnie skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.

5

Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na każdym układając plasterki banana.

6

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1254

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

165

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły