Racuchy serowe

m7
Racuchy serowe

1

0 / 0

Puszyste racuchy z białym serem - idealne do słodkich sosów i innych dodatków

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

250 g ser biały

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Rozdzielamy żółtko od białka. Do żółtek dodajemy ser biały, mąkę i cukier, i rozcieramy widelcem na gładką masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli (polecam zrobić to ręcznie trzepaczką, gdyż taka jest trwalsza - nie opada przy mieszaniu).

2

Następnie do piany dodajemy masę serową i delikatnie mieszamy. Smażymy placuszki z 2 czubatych łyżek każdy.

3

Polecam użyć do smażenia margaryny, gdyż racuchy chłoną tłuszcz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły