Racuchy serowe
m7
Puszyste racuchy z białym serem - idealne do słodkich sosów i innych dodatków
1
0 / 0
Puszyste racuchy z białym serem - idealne do słodkich sosów i innych dodatków
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
250 g ser biały
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka cukier waniliowy
Przygotowanie
1
Rozdzielamy żółtko od białka. Do żółtek dodajemy ser biały, mąkę i cukier, i rozcieramy widelcem na gładką masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli (polecam zrobić to ręcznie trzepaczką, gdyż taka jest trwalsza - nie opada przy mieszaniu).
2
Następnie do piany dodajemy masę serową i delikatnie mieszamy. Smażymy placuszki z 2 czubatych łyżek każdy.
3
Polecam użyć do smażenia margaryny, gdyż racuchy chłoną tłuszcz.