Racuchy II
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy II](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979582.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne na śniadanie
0
0 / 0
Pyszne na śniadanie
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 jogurt naturalny
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Jogurt łączymy z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy.
2
W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach.
3
Dodajemy do ciasta, całość dokładnie mieszamy.
4
Smażymy racuchy na oleju, aż będą rumiane.
5
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.