Racuchy II

m7
Racuchy II

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne na śniadanie

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 jogurt naturalny

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. jabłka

Przygotowanie


Jogurt łączymy z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy.

W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach.

Dodajemy do ciasta, całość dokładnie mieszamy.

Smażymy racuchy na oleju, aż będą rumiane.

Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

315

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły