Racuchy drożdżowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy drożdżowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104200.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na pyszne i puszyste racuchy domowe. Warto podawać je z ulubionymi konfiturami, np. jabłkowymi lub śliwkowymi.
1
0 / 0
Przepis na pyszne i puszyste racuchy domowe. Warto podawać je z ulubionymi konfiturami, np. jabłkowymi lub śliwkowymi.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 szt. jaja kurze całe
50 dag. mąka pszenna tortowa
35 dag. mleko uht 3,2%
3 dag. cukier
3 dag. drożdże
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
W ciepłym mleku rozpuścić sól, cukier i drożdże.
2
Następnie dodać mąkę i jaja, wyrobić ciasto łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy.
3
Odstawić do wyrośnięcia.
4
Smażyć na gorącym tłuszczu.
5
Podajemy posypane cukrem pudrem.