Racuchy drożdżowe

m7
Racuchy drożdżowe

1

0 / 0

Przepis na pyszne i puszyste racuchy domowe. Warto podawać je z ulubionymi konfiturami, np. jabłkowymi lub śliwkowymi.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 szt. jaja kurze całe

50 dek. mąka pszenna tortowa

35 dek. mleko uht 3,2%

3 dek. cukier

3 dek. drożdże

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

W ciepłym mleku rozpuścić sól, cukier i drożdże.

2

Następnie dodać mąkę i jaja, wyrobić ciasto łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy.

3

Odstawić do wyrośnięcia.

4

Smażyć na gorącym tłuszczu.

5

Podajemy posypane cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły