Racuchy drożdżowe
m7
Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.
0
0 / 0
Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
3 łyżeczka cukier
1.50 szkl. mleko
2 szt. żółtko jaja kurzego
50 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 dek. drożdże
5 dek. masło
Przygotowanie
1
W 1 szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę, resztę mleka, cukru, żółtka, roztopione masło, wkładamy do robota kuchennego. Dodajemy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy ciasto. Łyżka nakładam ciasto na gorący olej formując placuszki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.