Racuchy drożdżowe

m7
Racuchy drożdżowe

0

0 / 0

Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 łyżeczka cukier

1.50 szkl. mleko

2 szt. żółtko jaja kurzego

50 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 dek. drożdże

5 dek. masło

Przygotowanie


1

W 1 szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę, resztę mleka, cukru, żółtka, roztopione masło, wkładamy do robota kuchennego. Dodajemy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy ciasto. Łyżka nakładam ciasto na gorący olej formując placuszki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły