Racuchy drożdżowe
m7
Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
125
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
3 łyżecz. cukier
1.50 szkl. mleko
2 szt. żółtko jaja kurzego
50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 dag. drożdże
5 dag. masło
Przygotowanie
W 1 szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę, resztę mleka, cukru, żółtka, roztopione masło, wkładamy do robota kuchennego. Dodajemy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy ciasto. Łyżka nakładam ciasto na gorący olej formując placuszki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
125
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.