Racuchy drożdżowe

m7
Racuchy drożdżowe

0

0 / 0

Pulchna przekąska - racuchy drożdżowe.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 łyżecz. cukier

1.50 szkl. mleko

2 szt. żółtko jaja kurzego

50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 dag. drożdże

5 dag. masło

Przygotowanie


1

W 1 szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę, resztę mleka, cukru, żółtka, roztopione masło, wkładamy do robota kuchennego. Dodajemy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy ciasto. Łyżka nakładam ciasto na gorący olej formując placuszki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

125

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły