1

Składniki

1 Szczypta
sól
3.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1.25 Łyżki
cukier
2 Łyżki
margaryna zwykła
3 Łyżki
cukier puder
4 Dekagramy
drożdże
15 Dekagramów
tłuszcz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukier, sól, drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać mąkę oraz jaja i zarobić ciasto. Dodać stopioną margarynę lub olej i dobrze wyrobić.
  2. Postawić w cieple do wyrośnięcia np. wstawić miskę z ciastem do gorącej wody.
  3. Po wyrośnięciu formować racuszki metalową łyżką umaczana w gorącym tłuszczu i układać na patelni.
  4. Smażyć na niedużym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Posypać cukrem pudrem.

Opis

Racuszki które zawsze się udają - nawet dla poczatkującej gospodyni, dzieci (i nie tylko) je uwielbiają :-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!