Racuchy drożdżowe

m7
Racuchy drożdżowe

1

0 / 0

Racuszki, które zawsze się udają, są pyszne i puszyste.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

3.50 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1.25 łyżka cukier

2 łyżka margaryna zwykła

3 łyżka cukier puder

4 dek. drożdże

15 dek. tłuszcz

Przygotowanie


1

Cukier, sól, drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać mąkę oraz jaja i zarobić ciasto. Dodać stopioną margarynę lub olej i dobrze wyrobić.

2

Postawić w cieple do wyrośnięcia np. wstawić miskę z ciastem do gorącej wody.

3

Po wyrośnięciu formować racuszki metalową łyżką umaczana w gorącym tłuszczu i układać na patelni.

4

Smażyć na niedużym ogniu z obu stron na złoty kolor.

5

Posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły