Racuchy bananowe

m7
Racuchy bananowe

0

0 / 0

Alternatywa do placków z jabłkami

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 mleko uht 3,2%

2 szczyp. cynamon

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

3 szt. banan

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka sok z cytryny

3 łyżka cukier

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz jajka. Dolać mleko, dosypać mąkę wymieszana z proszkiem i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem trzymać w cieple,żeby nie zrobiły się gumowate. Podawać z cynamonem albo słodkim syropem cytrynowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

432

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły