Racuchy bananowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy bananowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5716-1702057886002.jpeg&w=3840&q=75)
Alternatywa do placków z jabłkami
0
0 / 0
Alternatywa do placków z jabłkami
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko uht 3,2%
2 szczyp. cynamon
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
3 szt. banan
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
3 łyżka cukier
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz jajka. Dolać mleko, dosypać mąkę wymieszana z proszkiem i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem trzymać w cieple,żeby nie zrobiły się gumowate. Podawać z cynamonem albo słodkim syropem cytrynowym.