0

Składniki

1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
jabłka
10 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka połączyć z mąkę, cukrem i mlekiem.
  2. Dodać starte na tartce jabłka.
  3. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
  4. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

najlepsze są jeszcze ciepłe

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!