Racuchy

m7
Racuchy

1

0 / 0

pyszne na zimno ale także jako odgrzewane

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. cukier

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.25 szkl. rodzynki

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

50 dag. mąka pszenna tortowa

5 dag. drożdże

0.50 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka.

2

Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut.

3

resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki.

4

Odstawić ponownie na 15 minut.

5

po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

779

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

147

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły