Racuchy

m7
Racuchy

0

0 / 0

pyszne na zimno ale także jako odgrzewane

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka cukier

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.25 szkl. rodzynki

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

50 dek. mąka pszenna tortowa

5 dek. drożdże

0.50 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka.

2

Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut.

3

resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki.

4

Odstawić ponownie na 15 minut.

5

po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły