Racuchy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Racuchy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479068.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne na zimno ale także jako odgrzewane
1
0 / 0
pyszne na zimno ale także jako odgrzewane
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. cukier
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.25 szkl. rodzynki
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
50 dag. mąka pszenna tortowa
5 dag. drożdże
0.50 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Drożdże rozetrzeć z cukrem i połową mleka.
2
Dodać 3 łyżeczki mąki, wymieszać i ostawić w ciepłe miejsce na 10 minut.
3
resztę mąki połączyć z jajkami, wyrośniętym rozczynem, cukrem waniliowym i resztą letniego mleka. Dodać rodzynki.
4
Odstawić ponownie na 15 minut.
5
po tym czasie smażyć na złoto układając po środku kawałki jabłek. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.