0

Składniki

3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
tłuszcz
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miseczki wsypujemy mąkę pszenną, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z niewielką ilością mleka i łyżką cukru.
  2. Odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę dodając rodzynki i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Na kolację i śniadanie.

Podobne przepisy

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!