0

Składniki

3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
tłuszcz
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miseczki wsypujemy mąkę pszenną, w garnuszku rozrabiamy drożdże wraz z niewielką ilością mleka i łyżką cukru.
  2. Odstawiamy do wyrośnięcia, wyrośnięte dodajemy do mąki, wbijamy jajko, dodajemy sól, resztę cukru i mleka, wszystko razem mieszamy na gładką masę dodając rodzynki i smażymy na płytkim tłuszczu na złoty kolor z obu stron, posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Na kolację i śniadanie.

Podobne przepisy

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!