Racuchy.

m7
Racuchy.

1

3.5 / 4

Obiad na słodko.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

0.50 l mleko

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. jabłko

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Białka oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę.Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką, gęstą masę.

2

Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka.Na końcu dajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.

3

Racuchy smażymy z obu stron do zrumienienia. Na sam koniec możemy je posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły