Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
0.5 Litra
mleko
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
jabłko
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę.Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką, gęstą masę.
  2. Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka.Na końcu dajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
  3. Racuchy smażymy z obu stron do zrumienienia. Na sam koniec możemy je posypać cukrem pudrem.

Opis

Obiad na słodko.

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!