Racuchy.
m7
Obiad na słodko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.5 / 4
Obiad na słodko.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 l mleko
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. jabłko
2 łyżka cukier
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę.Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką, gęstą masę.
Dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka.Na końcu dajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy.
Racuchy smażymy z obu stron do zrumienienia. Na sam koniec możemy je posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.