Quesadille z fasolą

kontakt_2
Quesadille z fasolą

2

0 / 0

Masz słabość do meksykańskiej kuchni? Mamy dla Ciebie prosty przepis z Ameryki Południowej - tortille z ciągnącym się serem, ziołami i przyprawami. Fasola jest główną bohaterką tego dania, a w połączeniu z pikantnym ketchupem Kotlin, zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Buen provecho!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. placek tortilla

100 g mozarella tarta

100 g ser cheddar

1 szt. pomidor

0.50 szt. cebula czerwona

0.50 puszka czerwona fasola

0.50 łyżecz. kolendra mielona

0.50 łyżecz. kmin mielony

0.50 łyżecz. sok z limonki

1 opak. kotlin ketchup pikantny

2 łyżka śmietana 18%

1 szczyp. świeża kolendra

Przygotowanie


1

Odsączoną fasolę mieszamy z sokiem z limonki i przyprawami. Przekładamy ją na 2 tortille.

2

Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę i wraz z obydwoma serami posypujemy fasolę. Przykrywamy pozostałymi plackami i delikatnie układamy rozgrzanej patelni grillowej.

3

Gdy tortille się zrumienią, przewracamy je na drugą stronę. Gotowe kroimy w trójkąty i podajemy ze świeżą kolendrą, śmietaną i ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1304

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

179

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły