Quesadille z fasolą
kontakt_2
Masz słabość do meksykańskiej kuchni? Mamy dla Ciebie prosty przepis z Ameryki Południowej - tortille z ciągnącym się serem, ziołami i przyprawami. Fasola jest główną bohaterką tego dania, a w połączeniu z pikantnym ketchupem Kotlin, zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Buen provecho!
2
0 / 0
Masz słabość do meksykańskiej kuchni? Mamy dla Ciebie prosty przepis z Ameryki Południowej - tortille z ciągnącym się serem, ziołami i przyprawami. Fasola jest główną bohaterką tego dania, a w połączeniu z pikantnym ketchupem Kotlin, zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Buen provecho!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. placek tortilla
100 g mozarella tarta
100 g ser cheddar
1 szt. pomidor
0.50 szt. cebula czerwona
0.50 puszka czerwona fasola
0.50 łyżecz. kolendra mielona
0.50 łyżecz. kmin mielony
0.50 łyżecz. sok z limonki
1 opak. kotlin ketchup pikantny
2 łyżka śmietana 18%
1 szczyp. świeża kolendra
Przygotowanie
Odsączoną fasolę mieszamy z sokiem z limonki i przyprawami. Przekładamy ją na 2 tortille.
Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę i wraz z obydwoma serami posypujemy fasolę. Przykrywamy pozostałymi plackami i delikatnie układamy rozgrzanej patelni grillowej.
Gdy tortille się zrumienią, przewracamy je na drugą stronę. Gotowe kroimy w trójkąty i podajemy ze świeżą kolendrą, śmietaną i ketchupem.