Quesadilla ze szparagami i serem lazur

Łowicz
Quesadilla ze szparagami i serem lazur

0

0 / 0

Quesadilla ze szparagami i serem lazur to idealna propozycja na szybki obiad, kolację lub przekąskę, która zadowoli podniebienia miłośników zarówno tradycyjnych, jak i nowoczesnych smaków. Połączenie chrupiącej tortilli ze szparagami, serem cheddar, serem lazur, cukinią i wyrazistym sosem pomidorowym to świetny sposób na pożywny, aromatyczny i wyjątkowo smaczny posiłek. Smacznego!

11

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. tortilla pełnoziarnista

200 g szparagi

300 g ser cheddar

1 szt. cukinia

1 puszka pomidory krojone łowicz

2 szt. ząbki czosnku

0.50 szt. papryczka chili

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

W rondelku podgrzewamy pomidory. Dodajemy pokrojone drobno papryczki chili i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy według uznania. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Sos odstawiamy do ostygnięcia.

2

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

3

Na połowę tortilli kładziemy ser cheddar, lazur, cukinię pokrojoną w półksiężyce i ugotowane szparagi. Całość polewamy sosem pomidorowym i składamy w trójkąt.

4

Na suchej patelni podsmażamy quesadille z obu stron na rumiany kolor, aż do rozpuszczenia serów.

5

Quesadille po wysmażeniu podajemy z ostrym sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły