Quesadilla z wołowiną i papryką

EkspertOdKuchni
Quesadilla z wołowiną i papryką

0

0 / 0

Soczysta, aromatyczna i chrupiąca – quesadilla z wołowiną i papryką to idealny wybór dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jest szybka i prosta w przygotowaniu, a dodatkowo doskonale sprawdzi się na obiad, kolację lub imprezową przekąskę. Soczysta, dobrze doprawiona wołowina w połączeniu ze słodką papryką i roztopionym serem z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto ceni sobie wyraziste i aromatyczne dania. Podawaj z guacamole, salsą lub kwaśną śmietaną i ciesz się pysznym, domowym street foodem!

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mięso mielone wołowe

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

1 szt. cebula

0.50 łyżecz. papryka wędzona ostra

0.50 łyżecz. czosnek granulowany

160 g ser cheddar

4 szt. tortilla

80 g sos bbq

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Paprykę pokroić w paski, a cebulę w pióra.

2

Rozgrzać patelnię, wlać olej, dodać paprykę i cebulę. Smażyć kilka minut, aż papryka zmięknie, a cebula lekko się skarmelizuje.

3

Wołowinę wymieszać z połową sosu BBQ. Doprawić pieprzem i solą. Dodać na patelnię i smażyć, aż zbrązowieje. Doprawić papryką wędzoną i czosnkiem granulowanym.

4

Połowę rozłożonej tortilli posypać tartym cheddarem, nałożyć porcję mięsa z papryką, polać odrobiną sosu, wierzch posypać znowu serem. Złożyć tortillę w półksiężyc i docisnąć.

5

Smażyć tortille na patelni z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły