Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
awokado
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Puszka |
Czerwona fasola
|
|
1 | Pęczek |
Świeża kolendra
|
|
1 | Sztuka | ||
150 | Gramów |
Ser cheddar
|
|
4 | Sztuki |
Okrągłe tortille
|
|
3 | Łyżki |
olej
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |