Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161735.jpeg&w=3840&q=75)
Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.
0
0 / 0
Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. sos meksykański łowicz
1 szt. awokado
1 szt. papryka czerwona
1 puszka czerwona fasola
1 pęcz. świeża kolendra
1 szt. cebula
150 g ser cheddar
4 szt. okrągłe tortille
3 łyżka olej
Przygotowanie
Paprykę, cebulę i awokado pokrój w kostkę.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklij cebulę, po 5 minutach dodaj paprykę i czerwoną fasolę.
Całość zalej sosem meksykańskim Łowicz i duś 3 min.
Odstaw z ognia. Dodaj awokado i posiekaną kolendrę.
W każdą tortillę nałóż starty na grubej tarce ser cheddar i odpowiednią ilość farszu warzywnego.
Podgrzej na suchej patelni do roztopienia sera. Oprósz kolendrą.