Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

maspexdigital
Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim

0

0 / 0

Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. sos meksykański łowicz

1 szt. awokado

1 szt. papryka czerwona

1 puszka czerwona fasola

1 pęcz. świeża kolendra

1 szt. cebula

150 g ser cheddar

4 szt. okrągłe tortille

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Paprykę, cebulę i awokado pokrój w kostkę.

2

Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklij cebulę, po 5 minutach dodaj paprykę i czerwoną fasolę.

3

Całość zalej sosem meksykańskim Łowicz i duś 3 min.

4

Odstaw z ognia. Dodaj awokado i posiekaną kolendrę.

5

W każdą tortillę nałóż starty na grubej tarce ser cheddar i odpowiednią ilość farszu warzywnego.

6

Podgrzej na suchej patelni do roztopienia sera. Oprósz kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

942

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

117

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły