Quesadilla z warzywami i sosem meksykańskim
maspexdigital
Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.
0
0 / 0
Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej zrobione tortilli kukurydzianej z roztopionym serem. Według oryginalnego przepisu do przygotowania quesadilli powinno się używać sera typu Oaxaca, ale dopuszcza się wykorzystanie zamiennika w postaci innego rodzaju sera. W naszej wersji używamy sera cheddar i gotowego sosu meksykańskiego Łowicz. Quesasilla z warzywami i sosem meksykańskim to szybkie danie, idealne na wieczory z przyjaciółmi lub smaczną kolację.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. sos meksykański łowicz
1 szt. awokado
1 szt. papryka czerwona
1 puszka czerwona fasola
1 pęcz. świeża kolendra
1 szt. cebula
150 g ser cheddar
4 szt. okrągłe tortille
3 łyżka olej
Przygotowanie
Paprykę, cebulę i awokado pokrój w kostkę.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju zeszklij cebulę, po 5 minutach dodaj paprykę i czerwoną fasolę.
Całość zalej sosem meksykańskim Łowicz i duś 3 min.
Odstaw z ognia. Dodaj awokado i posiekaną kolendrę.
W każdą tortillę nałóż starty na grubej tarce ser cheddar i odpowiednią ilość farszu warzywnego.
Podgrzej na suchej patelni do roztopienia sera. Oprósz kolendrą.