0

Składniki

3 Kilogramy
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy. Dwa kilogramy ziemniaków trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy sok.
  2. Natomiast pozostały kilogram gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę.
  3. Następnie oba rodzaje ziemniaków łączymy ze sobą, dodajemy pozostałe składniki, bardzo dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki.
  4. Następnie wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 5-10 minut od wypłynięcia.

Opis

Pyszne zarówno na obiad, jak i kolację.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fasolka szparagowa w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!