0

Składniki

3 Kilogramy
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy. Dwa kilogramy ziemniaków trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy sok.
  2. Natomiast pozostały kilogram gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę.
  3. Następnie oba rodzaje ziemniaków łączymy ze sobą, dodajemy pozostałe składniki, bardzo dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki.
  4. Następnie wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 5-10 minut od wypłynięcia.

Opis

Pyszne zarówno na obiad, jak i kolację.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!