0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki ugotowane
1 Łyżeczka
sól
2 Gramy
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Czerstwa bułka
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
15 Dekagramów
mąka ziemniaczana
15 Dekagramów
mąka
40 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną , jajami i szczyptą soli , wyrobić ciasto . Mięso , cebulę , namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę . Dodać jajo , bułkę tartą , doprawić do smaku .Uformować kulki z masy ziemniaczanej , rozpłaszczyć , włożyć łyżeczkę farszu mięsnego , formować pyzy wielkości orzecha włoskiego . Wrzucać pyzy do osolonego wrzątku , gotować 15 min. na wolnym ogniu . Podawać polane sosami lub tłuszczem z cebulką i ze skwarkami .

Opis

Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!