Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki ugotowane
1 Łyżeczka
sól
2 Gramy
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Czerstwa bułka
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
15 Dekagramów
mąka ziemniaczana
15 Dekagramów
mąka
40 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną , jajami i szczyptą soli , wyrobić ciasto . Mięso , cebulę , namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę . Dodać jajo , bułkę tartą , doprawić do smaku .Uformować kulki z masy ziemniaczanej , rozpłaszczyć , włożyć łyżeczkę farszu mięsnego , formować pyzy wielkości orzecha włoskiego . Wrzucać pyzy do osolonego wrzątku , gotować 15 min. na wolnym ogniu . Podawać polane sosami lub tłuszczem z cebulką i ze skwarkami .

Opis

Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!