Pyzy z mięsem

m7
Pyzy z mięsem

0

0 / 0

Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki ugotowane

1 łyżecz. sól

2 g pieprz

1 szt. cebula

1 szt. czerstwa bułka

4 szt. jaja kurze całe

2 łyżka bułka tarta

15 dag. mąka ziemniaczana

15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

40 dag. mięso drobiowe

Przygotowanie


1

Ziemniaki przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną , jajami i szczyptą soli , wyrobić ciasto . Mięso , cebulę , namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę . Dodać jajo , bułkę tartą , doprawić do smaku .Uformować kulki z masy ziemniaczanej , rozpłaszczyć , włożyć łyżeczkę farszu mięsnego , formować pyzy wielkości orzecha włoskiego . Wrzucać pyzy do osolonego wrzątku , gotować 15 min. na wolnym ogniu . Podawać polane sosami lub tłuszczem z cebulką i ze skwarkami .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

970

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

155

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły