Pyzy z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pyzy z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F394-1702057493371.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .
0
0 / 0
Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki ugotowane
1 łyżecz. sól
2 g pieprz
1 szt. cebula
1 szt. czerstwa bułka
4 szt. jaja kurze całe
2 łyżka bułka tarta
15 dag. mąka ziemniaczana
15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
40 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną , jajami i szczyptą soli , wyrobić ciasto . Mięso , cebulę , namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę . Dodać jajo , bułkę tartą , doprawić do smaku .Uformować kulki z masy ziemniaczanej , rozpłaszczyć , włożyć łyżeczkę farszu mięsnego , formować pyzy wielkości orzecha włoskiego . Wrzucać pyzy do osolonego wrzątku , gotować 15 min. na wolnym ogniu . Podawać polane sosami lub tłuszczem z cebulką i ze skwarkami .