0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki ugotowane
1 Łyżeczka
sól
2 Gramy
pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Czerstwa bułka
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
15 Dekagramów
mąka ziemniaczana
15 Dekagramów
mąka
40 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę , dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną , jajami i szczyptą soli , wyrobić ciasto . Mięso , cebulę , namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę . Dodać jajo , bułkę tartą , doprawić do smaku .Uformować kulki z masy ziemniaczanej , rozpłaszczyć , włożyć łyżeczkę farszu mięsnego , formować pyzy wielkości orzecha włoskiego . Wrzucać pyzy do osolonego wrzątku , gotować 15 min. na wolnym ogniu . Podawać polane sosami lub tłuszczem z cebulką i ze skwarkami .

Opis

Smaczne , przepis od dawna gości w naszej rodzinie i wszystkim smakują .

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!