Pyzy z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pyzy z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973917402.jpeg&w=3840&q=75)
Doskonałe na obiad.
0
0 / 0
Doskonałe na obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. mąka ziemniaczana
1 szt. cebula
0.50 kg mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do ziemniaków mąkę ziemniaczaną oraz sól i bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto.
2
Przygotowujemy farsz: mięso wieprzowe gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do masy mięsnej, solimy oraz pieprzymy do smaku.
3
Z ciasta odrywamy kawałki, nakładamy farsz, formujemy kulki. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia. Polewamy skwarkami.