Pyzy z mięsem

m7
Pyzy z mięsem

0

0 / 0

Doskonałe na obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. mąka ziemniaczana

1 szt. cebula

0.50 kg mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do ziemniaków mąkę ziemniaczaną oraz sól i bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto.

2

Przygotowujemy farsz: mięso wieprzowe gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do masy mięsnej, solimy oraz pieprzymy do smaku.

3

Z ciasta odrywamy kawałki, nakładamy farsz, formujemy kulki. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia. Polewamy skwarkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły